Defender verkocht

Te Koop:
 
Het besluit is genomen, met pijn in mijn hart, de Defender gaat de verkoop in. Door een verschuiving in mijn vrijetijdsbesteding, is er behoefte aan een ander type auto. Zeker niet omdat ik hem niet meer kan betalen of iets van dat, ik rij simpelweg niet meer voldoende in terrein om het gebrek aan comfort te kunnen verantwoorden. 
 
Ik heb de auto sinds 2011 en heb er ongeveer 95.000 km mee gereden. Ik heb er geen botsingen mee gemaakt en zover ik weet de vorige eigenaar ook niet. Ik ben er eerlijk over, ik doe alle reparaties zelf. Ik ben zelf ook monteur en voer ook een technisch beroep uit. De keuze is aan jou om een beslissing te maken of je het slechter of beter vind 😉 Voor de motor zelf heb ik alleen originele onderdelen gebruikt bij vervanging van slijtdelen zoals brandplaatjes, drukregelaar, klepdeksel pakking, kabelboom voor verstuivers en geleide rollen voor de multiriem.
 
enkele gegevens:
bouwjaar: 11-2002
km stand: 283600
Elektrisch verwarmde spiegels.
Elektrische ramen en centrale deurvergrendeling
Webasto standkachel thermotop C
Gewone banden op lm velgen (net nieuw +/- 3000 km op gereden)
Cooper Discover S/T 235/64-16 M+S
2012 nieuwe homokineten
2012 nieuwe steekas rechtsvoor en rechtsachter
2012 nieuwe meenemers
2013 nieuwe brandstof drukregelaar
2013 nieuwe radiator
2014 remmen volledig gereviseerd
2014 nieuwe brandstof pomp
2014 nieuwe kruisjes
2015 nieuwe brandplaatjes
2015 nieuwe kabelboom bij verstuivers (geen olie bij de stekkers)
2015 nieuwe schokbrekers achter
Verder natuurlijk al het gebruikelijke onderhoud aan de hand van de specificaties.
 
Lijkt een hele lijst maar is naar mijn idee normaal onderhoud voor een Defender 😉 Ik heb er ook terrein mee gereden waar de auto ook voor bedoeld is. Chassis is hard, ook de achterbalk. Schutbord zitten wel wat roestplekken op en er zitten een paar corrosie plekken op het carrosserie. In de deuren, een welbekende plek, zit ook corrosie. Het slot in de rechter deur werkt niet met de sleutel, omdat er centrale vergrendeling op zit, heb ik daar nooit wat mee gedaan.
 
Bekende problemen:
Beetje roest op schutbord.
Bendex schiet soms over startkrans heen.
3 Deukjes (linksvoor bij koplamp, links boven in dak en op bijrijders deur)
Corrosie schade op de lak.
Slot aan bijrijderskant gaat niet open met sleutel.
ABS lampje flikkert soms een beetje met nat weer. (is geen probleem voor de APK omdat het geen storing is die blijft)
 
Zoals je merkt, ik verstop niets, ik heb geen zin in gezeur en schrijf daarom de hele historie gewoon op.
 
Hij komt nog even niet officieel te koop omdat ik er nog een paar dingen aan wil doen om hem netjes te maken en een paar kleine dingen nog repareren zoals een spatlap en de multiriem piept. even een mooie schoonmaakbeurt, hij lijkt nu even ouder dan hij is 😉 daarna zal hij ook op speurder komen en is hij dus zichtbaar voor iedereen. Heb je serieuze interesse, stuur me even een PM en doe een redelijk bod, ik heb mijn onderzoek gedaan, doe dat dus zelf ook even en kom niet met onzinbiedingen 😉